بر اساس گزارشهای کاربران، امکان نصب مجدد برخی از برنامههای سیستمی نظیر واندرایو روی سیستمعامل ویندوز ۱۰ اس وجود ندارد.
مایکروسافت در ماه می، از نسخه جدید سیستمعامل ویندوز با نام ویندوز ۱۰ اس رونمایی کرد که برای محصولات ارزانقیمت طراحی شده است و کاربران را به برنامههای موجود در فروشگاه ویندوز محدود میکند. همین محدودیت، امنیت سیستمعامل ویندوز ۱۰ اس را در مقایسه با نسخه اصلی افزایش میدهد؛ زیرا ردموندیها بر برنامههای موجود در ویندوز استور نظارت میکنند.
بااینحال، در سیستمعامل ویندوز ۱۰ اس تعدادی برنامه بهصورت پیشفرض وجود دارد که در فروشگاه ویندوز ارائه نمیشود و مایکروسافت بهصورت فرعی، آنها را روی سیستمعامل جدید خود قرار داده است. با توجه به محدودیتهای اعمالشده در سیستمعامل ویندوز ۱۰ اس، به نظر میرسد برخی از این برنامهها مانند کلاینت واندرایو، باعث میشوند مشکلاتی برای کاربران به وجود بیاید.
مایکروسافت در ویندوز ۱۰ اس، امکان حذف برخی از برنامههای پیشفرض را که از ویندوز استور دریافت نشده، برای کاربران فراهم کرده است. بااینحال، به نظر میرسد که در صورت حذف کلاینت واندرایو، دیگر نخواهید توانست این برنامه سیستمی را مجدداً نصب کنید. علت این موضوع ساده است؛ ویندوز ۱۰ اس برای حفظ امنیت کاربران، از دانلود یا نصب مجدد این برنامهها جلوگیری میکند. به همین جهت برای استفاده مجدد از برنامههای حذفشده، چارهای جز ارتقاء به سیستمعامل ویندوز ۱۰ پرو یا بازنشانی به تنظیمات کارخانه ندارید!
مشکل مذکور شاید برای بسیاری از کاربران چندان حائز اهمیت نباشد؛ زیرا دلایل زیادی برای حذف برنامه واندرایو وجود ندارد؛ مگر آنکه از این برنامه استفاده نکنید و بهمنظور خالی کردن فضای هارد رایانه خود، تصمیم داشته باشید برخی از برنامههای سیستمی مانند واندرایو را حذف کنید. البته باید مد نظر داشته باشید که با حذف تعدادی از برنامههای سیستمی، امکان بازگرداندن آنها وجود ندارد؛ تنها در صورتی میتوانید برنامهها را مجددا روی سیستمعامل ویندوز ۱۰ اس نصب کنید که این برنامهها در فروشگاه ویندوز استور ارائه شده باشد.
انتظار میرود که با عرضه محصولات بیشتر با سیستمعامل ویندوز ۱۰ اس، مایکروسافت این وضعیت را با گسترش تعداد برنامههای فروشگاه ویندوز استور یا عدم امکان حذف برنامههای سیستمی نسخه جدید ویندوز ۱۰ تغییر دهد.
البته راههایی برای حذف صفحهای که در تصویر بالا مشاهده میکنید وجود دارد. به این منظور، باید اتصال اینترنت خود را قطع کنید؛ متأسفانه، این روش برای برنامههای دیگر مانند گوگل کروم جواب نمیدهد. به همین جهت، نخواهید توانست برنامههای جانبی را روی سیستم عامل ویندوز 10 اس نصب کنید.